{{ state.title }} {{ state.desc }}

Cataif cu frisca, nuca si bezea

Cataif cu frisca, nuca si bezea
in 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Punem rondelele de fidea intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Topim untul si il turnam deasupra. Dam la cuptor pana se rumeneste fideaua. din apa si zahar tos facem un sirop la care adaugam zeama de lamaie. Turnam siropul peste fideaua fierbinte. Lasam sa absoarba siropul. eu le-am pus pe fiecare intr-un ol mic si le-am lasat peste noapte. Daca nu le lasati suficient timp pentru a absorbi siropul fideaua va ramane tare. Batem frisca lichida pana devine ferma. O amestecam cu miezul de nuca prajit in cuptor si macinat apoi grosier. Asezam pe un platou jumatate din rondelele de fidea cu grija sa nu le rupem. Punem un strat generos de frisca cu nuca pe fiecare. Asezam deasupra rondelele ramase. Batem albusurile cu un praf de sare si o lingurita de zeama de lamaie pana stau bat. Adaugam zaharrul putin cate putin pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Cu ajutorul unui pos punem moturi de bezea deasupra cataifului apoi folosim pistolul cu gaz pentru a le da un aspect frumos si ca sa ramana ferme.

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii