Cornulete fragede cu untura


Mod de preparare: Smantana si untura (de la temperatura camerei) le omogenizam. Adaugam praful de copt, coaja rasa de lamaie, praful de sare si esenta. La urma turnam faina treptat si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat, gen plastilina. Il lasam 5 minute deoparte si pregatim umplutura. Umplutura: Nuca macinata o amestecam cu cacaoa, coaja de lamaie rasa, zaharul si esenta. Amestecam bine ingredientele uscate, apoi punem putin lapte, cat sa se inmoaie nuca si sa fie ca o pasta grosuta. Rahatul il taiem fasiute pe lung. Rupem bucatele de aluat si intindem o foaie cu sucitorul, cam de 1 cm grosime. Taiem patratele,pe un colt punem fie o bucatica rahat, fie jumatate de lingurita cu umplutura de nuca apoi le rulam. Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt. Asezam cornuletele in tava apoi le dam in cuptorul incins, dar temperatura sa fie potrivita. Le lasam cat sa se usuce putin 15-20 minute maximmmmmmmmmmmmm!!!!!! Cat timp se coc acestea, pregatim alta tava de cornulete. Si procedam la fel pana terminam aluatul. Cand sunt gata le scoatem intr-un bol si le lasam sa se raceasca. Reci le tavalim prin zahar pudra vanilat. Se pastreaza in cutii sau intr-un bol, dar le acoperiti sa nu se usuce. Oricum rezista mult in caz ca nu se mananca repede. Vi le recomand cu drag.
{{ item.title }}
|
{{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |