Fursecurile bunicii


Intr-un castron se freaca cu furculita, untul moale cu zaharul,galbenusurile,sarea,zaharul vanilat si smantana numai 3 minute,pentru a nu se topi zaharul. Se adauga apoi faina(in care s-a incorporat si praful de copt)si se amesteca prin rasturnare.Aluatul trebuie sa ramana infainat(seamana cu un aluat care nu a fost bine lucrat). Se scoate sita si cutitul de la masina de tocat carne(sau robot) si se fixeaza forma speciala pentru astfel de fursecuri.Aluatul se introduce treptat,cu mana.Va iesi un rulou zimtat care se va taia apoi la lungimea dorita. Se aseaza in tava presarata cu faina,la distanta de 2 cm si se coc la cuptorul incalzit in prealabil,la foc mijlociu,timp de 25 de minute.Cand se scot,se pudreaza cu zahar pudra.Pofta buna!
{{ item.title }}
|
{{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}