{{ state.title }} {{ state.desc }}

Minitarte cu afine

Minitarte cu afine
in 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Aluatul de tarta este aluatul ce il pregatesc de obicei.Este un aluat deosebit pentru tarte!(este un aluat luat de pe un site rusesc) Mod de lucru: Intr-un bol punem drojdia, daca este proaspata(25 g), punem zaharul si amestecam pana se lichefiaza, dupa care adaugam laptele caldut. Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot caldut )adaugand si zaharul. Intr-o craticioara punem margarina sa se topeasca, cand s-a topit o punem peste drojdie si lapte si incepem sa incorporam faina (cam 600-700 g)amestecata cu sarea. Cum am spus, sa iasa un aluat ca de paine. Framantam bine si punem la frigider o ora.Dupa ce aluatul s-a odihnit,il impartim in 4.Pentru 6 tarte,cate am facut eu,a fost de ajuns,o parte din tot aluatul facut. Asadar;intindem aluatul in foaie nu prea subtire ,decupam cu forma . Ungem formele de minitarte si le captusim cu aluatul decupat. Intepam cu furculita din loc in loc ca aluatul sa nu se umfle la copt. Dupa ce am captusit toate formele ne ocupam de umplutura. Intr-un bol punem afinele si zaharul, amestecam. Punem si faina, amestecam iarasi cu grija sa nu se farime fructele. Cu compozitia rezultata umplem minitartele ,apoi mai intindem o foaie de aluat pe care o taiem fasii. Cu aceste fasii acoperim afinele . Ungem cu ou batut si dam la cuptorul incins de dinainte, cam 15-20 de min. Asta este tot:simplu si gustos!

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii