Vrabioara de vita cu pachet de sparanghel si morcov
Cu cateva ore inainte de preparare, curatam vrabioara bine de pielite iar din restul ingredientelor ( mai putin sarea si piperul ) facem o marinata in care introducem vrabioara, apoi dam la rece. Folosim o forma de ceramica pentru copt, eventual o forma pentru sufleu, pentru a pregati pachetul de legume. Tapetam forma cu feliile bacon, astfel incat marginile sa ramana afara pe toate partile formei. Taiem tulpina de sparanghel in 3-4 bucati, apoi morcovul il taiem pe lung in bucati de lungimea bucatilor de sparanghel. Adaugam si ceapa taiata rondele. Potrivim de sare, adaugam piper, ulei de masline si rozmarinul. Impachetam cu marginile baconului si introducem la cuptor la o temperatura de 200C pentru aproximativ 40 minute. Incingem bine gratarul si scoatem vrabioara din marinata. O potrivim de piper si o punem pe gratar. O tinem 3-4 minute pe fiecare parte apoi o montam pe farfurie langa pachetul pe care-l scoatem din forma, fara sa uitam sa potrivim friptura de sare.
|
{{ item.title }}
|
{{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |

