{{ state.title }} {{ state.desc }}

Galuste cu caise

Galuste cu caise
in 3 ore.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Share

Spalam caisele.le curatam de coaja,le scoatem samburii, apoi le asezam pe o farfurie si le presara putin zahar. Intr o cratita punem pesmetul si nuca macinata si lasam sa se rumeneasca putin,pana cand pesmetul devine rumeniu.Tragem dupa foc si adaugam zaharul. Punem pe foc apa cu sare. Cartofii se fierb,se curata de coaja si se lasa putin la scurs.Se piseaza cu furculita(eu am preferat mixerul),adaugam oul,apoi faina si framantam bine.Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare.Lucram repede cu aluatul pentru a nu se inmuia.Eu am rupt bucati din aluat(de marimea unui ou mare),l am intins in palma,apoi am pus caisa intreaga.”Inchidem” caisa in aluat si o modelam in palme.Daca aluatul se lipeste de maini folositi putina faina.Le punem apoi la fiert in apa care a dat in clocot si le lasam pana se ridica la suprafata (~10 minute) Se scot si imediat se “tavalesc” prin amestecul de pesmet. Pofta buna!

{{ item.title }} vezi {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
In
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Comentarii