Humus
Mod de preparare Nautul se lasa la inmuiat peste noapte.Sa fie apa deasupra nautului cel putin doua palme. Dimineata se spala foarte bine in 2-3 ape,apoi se pune la fiert(eu prefer in oala sub presiune)astfel incat nautul sa fie acoperit de 5-6 cm de apa, la foc mediu pana cand boabele sunt foarte moi.Timpul de fierbere la oala sub presiune este de aproximativ 70 minute. Dupa ce s a fiert se scurg boabele de naut,insa pastram o cana din apa in care a fiert si cateva boabe pentru ornat. Punem in blender nautul,tahina,uleiul de masline,sucul de lamaie,si mixam pana se omogenizeaza.Daca pasta este prea vascoasa, mai adaugam din apa in care a fiert nautul.Se condimenteaza cu sare,piper si usturoiul pisat dupa gust. Se serveste ornat cu o lingura de ulei de masline,cateva boabe de naut si praf de boia. Pofta buna!
|
{{ item.title }}
|
{{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |

