Placinta cu spanac si branza
Umplutura Branza sarata data pe razatoare sau faramitata cu ajutorul furculitei,o amestecam cu branza de vaci sau casul. Foile Intr-un bol punem faina cu sarea si facem in mijloc o mica adancitura. Intr un castronel se amesteca drojdia cu 1 lingura de faina si 3-4 linguri de lapte caldut.Amestecam pana se face ca o pasta.Punem aceasta compozitie in bolul cu faina,acoperim si lasam 10 minute la loc cald.Adaugam laptele caldut si spanacul fiert,scurs bine de apa si tocat foarte marunt,apoi framantam pentru a forma un aluat moale si elastic,dar nelipicios.Impartim aluatul in 4 parti. Intindem fiecare foaie cat putem de subtire,presarand faina.Ungem prima foaia cu untul pe care l am topit la cuptorul cu microunde(30 sec),apoi punem a doua foaie si o ungem cu unt.Punem jumatate din umplutura si rulam.Asa procedam si cu restul de doua foi. Dupa ce le am rulat le ungem cu galbenus de ou si presaram susan si seminte de in.Se aseaza intr o tava in care am pus hartie de copt.Se dau la cuptorul preincalzit la 180 gr,timp de 50 min. Pofta buna! Reteta cu grad de dificultate ridicat.
|
{{ item.title }}
|
{{ item.title }} | {{ item.val }} {{ item.unit }} |

